La Norma

Nederlands

Normalie

00 33 (0)6 08 81 19 19

normalie@free.fr

bp 230

5 rue du professeur Vincent

78530 BUC

FRANCE

Gezellig charmant klein bergstation, midden in de Franse Alpen in de Savoie, dat u zal weten te verleiden door haar ligging aan de voet van de pistes, haar pure lucht, haar bossen, haar gezelligheid... een station op menselijk formaat en autovrij. En makkelijk toegankelijk.

La Norma bevindt zich op 1350m op een uitgestrekte hoogvlakte uitkijkend op het massief van de Vanoise en de vallei van de rivier de Arc (Maurienne).

Noordwestelijke ligging, en daarmee een goede sneeuwkwaliteit gedurende de hele winter. Beperkt zon in december, maar vanaf half januari, schijnt de zon volop op de pistes.

Alle met hout beklede residenties bevinden zich beneden aan de pistes, dus u hebt uw auto niet nodig. Met sneeuw voor uw deur glijdt u zo naar de skiliften.


De sterke punten van La Norma:

. Makkelijk toegankelijk:

Eén van de skistations het dichtst gelegen bij een afslag van de autoweg, vanwaar de zeer gemakkelijke toegang, op 10 min van het treinstation Modane en slechts 20 min van Val Thorens (via de kabellift van Orelle).

. Aanzienlijk hoogteverschil:

Een hoogteverschil van 1400 m, met een alpen zone, zonder bomen maar met een fantastisch uitzicht en een subalpen zone, rijk aan bossen waar u omringt wordt door dennenbomen ! Een paradijs voor freeriders.. Sneeuwzeker:

De natuurlijke sneeuw van het station wordt aangevuld met 121 sneeuwkanonnen die het grootste deel van het skigebied bedekken. Sneeuw verzekerd.

. Skigebied zonder wachttijden:

Geen lange rijen bij de skiliften.

. Kinderen op de eerste plaats:

La Norma heeft kinderopvang voor kinderen vanaf 3 maanden.Autoweg A43 afslag N°30 Modane Haute Maurienne, Het station ligt op 9 km.

La Norma is één van de stations dat heel dicht bij de autoweg ligt, slechts 9 km !

La Norma ligt op 105 km van Chambéry, 145 km van Grenoble, 215 km van Lyon en 115 km van Turijn

Met de TGV. La Norma ligt op 4 uur van Parijs. Gedurende het hele jaar stopt de TGV Parijs-Milaan in Modane.

Verbinding tussen het station en La Norma per bus Transavoie * (www.altibus.com) of per taxi:

Taxi Marius La Norma (official taxi 24u/24u 7d/7d):

+33 (0)6 15 19 13 55 - +33 (0)4 79 83 33 20. taximarius@wanadoo.fr web: www.taxi-marius.fr

Taxi D terrien: 06 80 36 04 23


La Norma ligt op minder dan 2 uur van de vliegvelden van Lyon, Genève, Chambéry en Turijn.

- het uurrooster voor de busverbinding luchthaven Lyon St Exupéry naar de skioorden transferts navettes de l’aéroport de Lyon St Exupéry vers les stations (en retour) op zaterdag tijdens het winter seizoen 2013-14.


Crèche Les Lutins

De crèche "Les Lutins" (de kabouters)

‘s Winters vertroetelt La Norma uw kinderen...

vanaf 3 maanden

Tel : +33(0)4 79 20 40 71

De crèche is open van zondag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur of van 13u30 tot 17 uur voor kinderen vanaf 3 maanden tot 4 jaar tijdens de schoolvakanties, buiten de schoolvakanties voor kinderen vanaf 3 maanden tot 3 jaar. Let op in januari is de creche geopend op zondag middag en niet 's ochtends.

Het team heeft vele idëen om het verblijf van uw kinderen zo aangenaam mogelijk te maken.

OPGELET:

Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveren is verplicht via e-mail of per telefoon, voordat u het formulier invult.

U kan het fiche inscription GB hiver 2014 , terug te sturen via e-mail or per post

Prijzen winter 2013/2014

Crèche Lutins

Halve dag *

19 €

Lunchpauze (1)

(van 12 tot 13u30) maaltijd te voorzien door ouders

10 €

Forfait 5 halve dagen

80 €

Forfait 6 halve dagen

95 €

* Halve dag = van 9 tot 12 uur of van 13:30 tot 17 uur, vergeet bij uw reservering niet aan te geven of u wilt reserveren voor de ochtend of de middag.

(1) Tijdens de Franse schoolvakanties: dagelijkse lunchpauze mogelijkheid op reservering. Buiten de Franse schoolvakanties: lunchpauze mogelijk uitsluitend op dinsdag en donderdag op reservering.Voor2 kinderen ingeschreven voor 5 of 6 halve dagen krijgt u 10% korting.

Let op u dient van tevoren te reserveren, online bij de reservering van uw skipassen, of eventueel per mail of telefoon.
Kinderclub Les Diablotins

Kinderclub "les Diablotins" (De duiveltjes)

De kinderclub "les diablotins" is geopend van maandag t/m vrijdag van 9 tot 12 uur (alleen tijdens de schoolvakanties) of van 13u30 tot 17 uur (gedurende het hele winterseizoen), tijdens de schoolvakanties voor kinderen van 5 tot 12 jaar, buiten de schoolvakanties voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Tel : +33(0)4 79 20 40 71

Tijdens de schoolvakanties organiseert Maryse allerlei soorten activiteiten : knutselen, sport, wandelingen, themaweken... Voor de kinderen een mogelijkheid nieuwe spelletjes te leren en nieuwe vriendjes te maken.

OPGELET:

het aantal kinderen is bepert. Verplicht te reserveren via e-mail of per telefoon, voordat u het formulier invult.

U kan het FICHE_INSCRIPTION_GB_Lutins_Diablotins.pdf , ons terug te sturen via e-mail or per post

Prijzen winter

Les Diablotins

Halve dag *

19 €

Lunchpauze

(van 12u tot 13u30) maaltijd te voorzien door ouders

10 €

Forfait 5 halve dagen

80 €

Mogelijkheid dagopvang : kinderclub diablotins + club piou piou (ESF), met ons contact opnemen


* 1/2 dag = ofwel van 9u tot 12u of van 13u30 tot 17u, vergeet bij uw reservering niet aan te geven of u wilt reserveren voor de ochtend of de middag

2 kinderenvoor 5 halve dagen ingeschreven = korting van 10%


Let op u dient van tevoren te reserveren!

Wil je rennen en spelen naar hartenlust, dan ben je in La Norma op de juiste plek !

Dankzij het autovrije dorpscentrum kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en plezier maken, terwijl de ouders in alle rust kunnen ontspannen !

Er wordt ervoor gezorgd dat tijdens hun verblijf de kinderen leuke en creative activiteiten hebben zodat ze onvergetelijke vakantie doorbrengen.
Skigebied geopend van 21/12/2013 t/m 18/04/2014

ZATERDAG AANBIEDING

skipas volwassenen 20 € en 17 € kinderen slechts

INTERNET AANBIEDING

- 5% korting op skipassen van 6 dagen of meer (m.u.v. seizoenspas). De kortingen zijn reeds verwerkt bij online boekingen. Let op : uiterlijk 15 dagen voor aankomst uw skipas kopen !

FAMILIESKIËN:

Vanaf 05/04/2014

GRATIS SKIPAS KIND* : Voor één kind (jonger dan 12 jaar) als de twee ouders een 6 daagse skipas voor La Norma kopen.

* Let op deze aanbieding is niet geldig in de andere stations. Aanbieding voor leden van eenzelfde gezin enkel voor 6 dagen...


Eski-Mo skipas, gezamelijke skipas om in La Norma te kunnen skiën, Valfréjus, Aussois, en Val Cenis Vanoise, skioorden Franse Alpen, Noord Alpen


Ski uitbreidingsmogelijkheden Val-Thorens en Les 3 Vallées met uw skipas la Norma, familieoord Franse Alpen, Noord Alpen

Busverbinding

donderdag= 10 €

Uiterlijk één dag van tevoren voor 12 uur reserveren bij het VVV Maison de la Norma. De tickets kunnen niet geruild of teruggenomen worden. Bij onzeker weer: de dag van tevoren voor 18 uur contact opnemen met het Maison de la Norma.


Wellness center Aquazen :

Zich uitleven, plezier maken,

zichzelf verwennen, zich ontspannen.

Het wellness center Aquazen is een complex van 600 m² waar u zichzelf kunt (laten) verzorgen en verwennen : sauna, jacuzzi, hammam, massages, lichaamsverzorging, squash, fitnessruimte. Zowel overdag als ’s avonds geopend.

Op slechts 5 km van la Norma.

1045 route de Bardonèche (richting Tunnel du Fréjus)

73500 Modane


Tel : +33 (0)4 79 20 53 29 /

www.centre-aquazen.fr / centre-aquazen@hotmail.fr


Culturele uitstapjes la Norma, familie skistation Franse Alpen, Noord Alpen, Frankrijk

De verdedigingswerken van de Esseillon:

Het fort Redoute Marie Therèse in kijker: dit eerste fort dat deel uitmaakt van de Esseillon forten is van januari tot maart iedere woensdagavond vanaf 19 uur op een zeer originele manier te bezoeken.

U wordt verwelkomd met een glühwein vervolgens neemt een gids u mee tot in de ondergrondse gangen van het fort met als enige licht een fakkeltje. Gedurende de rondleiding wordt de geschiedenis van het fort verteld. Vervolgens komt u weer boven de grond waar een smid zijn passie laat zien. Om de avond te eindigen gaat u met z’n allen in een verwarmde zaal van het fort een typische warme maaltijd eten. We raden u aan goed gekleed en goed geschoeid naar deze avond te gaan. Tarifs: 20 € volw et 10 € kind (6 à 16 ans, gratuit pour les moins de 6 ans). Van januari tot eind maart (inschrijvingen bij de VVV in Maison de la Norma)


De Glasblazerij in Avrieux:

Breng een bezoek aan de glasblazer en ontdek de fascinerende vaardigheid en kunst van een glasblazer middels unieke, zowel nuttige als decoratieve, creaties. De glasblazer ontvangt u elke dag, behalve zaterdag, van 10 tot 12 uur en van 14u30 tot 19 uur in zijn atelier en galerie.

Ook donderdagavond geopend.

Tel : 04 79 20 44 49

Le Muséobar

Een museum die u de geschiedenis tussen 1880 en 1935 van Modane en Fourneaux voorstelt, op een ludieke manier met mechanische piano's, fotos's en illustraties.

Ondergronds laboratorium

in Modane een laboratorium in Modane die onderzoek doet naar neutrino, de zwarte materie van het heelal... Het ondergronds laboratorium van Modane bevindt zich 1700 m. diep, langs de Frejustunnel.Crèche "Les Lutins".... Opvang vanaf 18 maanden tot 4 jaar.

Vanaf 18 maanden tot 4 jaar, in de "Crèche Les Lutins" (« De tuinkabouters »), binnen- en buitenspellen, knutselen, wandelen.

Geopend van 7 juli tot 18 juli en van 25 tot 29 augustus 2014 op dinsdag van 14u tot 17u en op woensdag de hele dag van 9u tot 17u. Van 21/07 tot 22/08/2014

geopend op dinsdag en donderdag de 14u tot 17u ; woensdag de hele dag van 9u tot 17u.

Tel : +33 4 79 20 41 02

Verwen uw kinderen !

Voor de kleintjes is het autovrije La Norma een paradijs met een grote speeltuin midden in de natuur, naast Maison de La Norma.

Wandelen met kinderwagens is mogelijk in het station en op een aantal wandelpaden (naar zwembad, vismeer, begin van chemin du petit bonheur...).

Tarief per kind

Les Lutins

1/2 dag

16 €

1 dag (woensdag)*

28 €Kinderclub 5-12 jaar


Kinderclub en Kidsclub 5-12 jaar

De kinderen van 5 tot 12 jaar worden naar leeftijd ingedeeld in verschillende groepen en worden begeleid door gekwalificeerd personeel.

Geopend van 5/07/2014 t/m 30/08/2014, Van maandag t/m vrijdag 9u00-17u00 (halvedag basis mogelijk). Tel : +33 4 79 20 40 71

Kinderclub Les Diablotins (« De Duiveltjes ») 5-7 jaar

De kinderen komen samen om te spelen, deel te nemen aan zoektochten en thema-weken, picknicken samen dit op 1/2 dag basis…

‘s Middags worden er wandelingen georganiseerd, knutselactiviteiten, zwemmen, trampoline springen, verhalen, zang...


Club "Kids" 8-12 jaar

Sportieve activiteiten, cultuur snuiven, via ferrata, team spelen, wandelingen met sledehonden, onvergetelijke momenten om samen te delen...


De middagen zijn gereserveerd voor hutten bouwen, zwemmen, mini olympische spelen, natuurexcursies met een boswachter, avonturenpark, trampoline springen, bezoek aan de forten, spelletjes, via ferrata, bergklimmen, bergwandelingen... R_INTERIEUR_ETE.pdf , PROJET_PEDAGOGIQUE.pdf ; PROJET_EDUCATIF.pdf Inschrijvingsformulier zomer 2014De themaweken deze zomer 2014:

Van maandag t/m vrijdag

Les Diablotins 5-7 jaar

Les Kids 8-12 jaar

Van 7 -11 juli:

Olympische spelen

Olypmische spelen

Van 14 tot 2018 juli:

Klimstage

Ontdek de 5 continenten

Van 21 tot 25 juli:

Natuur week

Husky week

Van 28 juli tot 1 augustus :

Far West

HIP HOP stage, dansen op muziek!

Van 4 tot 8 augustus:

's Ochtends: Master Chef

's Middags: Groot sepl

3 ochtenden: Slakline

's Middags: detectiven spel

Van 11 au 15 augustus:

Klimstage

Far West

Van 18 au 22 augustus:

Detectiven spel

Husky week

Van 25 au 29 augustus:

Verschillende activiteiten voor iedereen

Verschillende activiteiten voor iedereen


Tarieven per kind

Diablotins en Kids

1/2 dag (1)

16 €

5 1/2 dagen

64 €

Dag (2)

28 €

5 dagen

112 €

De tiener club 13-17 jaarTarieven en reserveren :

Iedere maandag wordt om 11 uur een welkomstdrankje door het animatie team voorgesteld waar vele activiteiten aan de jongeren worden voorgesteld.


Uitstapjes en activiteiten

  • Paint-ball
  • Canyoning
  • Via-ferrata
  • Bergklimmen
  • Sumoworstelen
  • Poker tornooi

In het kader van deze club krijgen de jongeren de mogelijkheid vrienden te maken en samen te zijn en velen activiteiten te ontdekken.

De jongeren hebben een zaal ter beschikking. Vind wekelijks je programma "à la carte"! ef per kind


Normalie brochure station hiver 2013-2014 LA NORMA nederland normalie.com.pdf


http://www.ski-school-lanorma.co.uk/


Animatie en activiteitenin het skioord La Norma, familie skioord in de Franse Alpen, Noord Alpen, Frankrijk

Ontspanningsmogelijkheden ter plaatsen :

- Bowling 2 banen in de Babbalou's, dagelijks geopend.

- Schaatsbaan: openlucht kunststof schaatsbaan van 216m². Dagelijks geopend

- Hondensledetochten (zie lager)

- Snake gliss : Afdaling met een slinger van sledes vanaf bovenaan de telecabine tot onderaan de groene piste St Anne. (informatie en inschrijven bij de skischool ESF)

- Animatie zaal op de eerste verdieping van Maison de La Norma

- Slee-piste

"l'univers de Monk" speciale sleepiste die de hele dag open is. Gelegen naast de télécabine en het dorpscentrum.

Nieuw :

- Big air bag : spring met je ski's aan of met een luchtband en land in alle veiligheid op een reuze luchtkussen. Big Air Bag gelegen onderaan de pistes bij de restaurants en stoeltjeslift.

- Norma bulle (grote soepele plastic bal waarin je kunt kruipen en zo de helling afrollen)

Le cinéma «Le Grand Air»

«Le Grand Air»

De beste actuele films in een comfortabel amfitheater van 200 plaatsen met Dolby Stereo.

Elke zaterdag vindt u de details van het animatie- en filmprogramma van de week in het krantje van La Norma «LE NORMAG», verkrijgbaar in Maison de La Norma, bij de receptie van uw accommodatie en bij de bakkers.


Sneeuwschoenen tochten, sledehonden tochten, culturele bezoeken, ontspanning en vertier in het skistation La Norma, familie station Franse Alpen, Noord Alpen, Savoie streek

Tochten en activiteiten...

De bergen in de winter bieden ook talloze andere activiteiten, zoals tochten op sneeuwschoenen of in hondensledentochten, tentoonstellingen, proeven van de streekkeuken, verkenning van de natuur of het historisch erfgoed van de Savoie. Een heel palet aan mogelijkheden...

Sleeën:

Voor groot en klein vindt u onderaan de pistes "le domaine de Monk", speciale slee-piste die de hele dag open is. Gratis toegang.

Wandeltochten op sneeuwschoenen:

Een speciale bewegwijzering voor sneeuwschoenentochten : voor als u er alleen opuit trekt of met een gids.

De bewegwijzering is vernieuwd, met namen voor de verschillende tochten.

Vraag de nieuwe wandelkaart, gratis beschikbaar in 3 talen (Frans, Engels en Nederlands) in Maison de La Norma met o.a. diersporen, de kunstroutes...

Tochten onder begeleiding :

met het gidsenbureau Rando Raquette

Klik op de foto voor de wandelkaart ---->


IJsklimmen, tourskiën of via ferrata met een berggids, activiteiten in La Norma, familie oord in de Franse Alpen, Noord Alpen


Hooggebergte, IJsklimmen, Tourskiën:

Zoals elke winter, biedt Greg, guide de haute montagne, aan zijn passie met u te delen en vergezelt u bij allerlei activiteiten die het hooggebergte in de winter te bieden hebben.


Ski of snowboard ontdekkingstochten :

Van buiten de piste skiën of snowboarden in La Norma tot grootse afdalingen in het Maurienne dal.

IJsklimmen :

Initiatie voor groot en klein vlakbij La Norma of voor ervaren klimmers elders op ijswatervallen van verschillende lengtes

Skitochten, Tourskiën :

Afdaling vanaf het hoogste punt bereikbaar per skilift (initiatie) of klaassiek : onderbinden van de huid vanaf het begin en klimmen en afdalen per ski

Via Ferrata :

voor iedereen toegankelijk op in de zon gelegen parkoersen

Voor groepen, activiteiten op aanvraag

Grégory COUBAT - Guide de haute montagne

Tél 06 31 69 19 44. / gregcoubat@gmail.com

http://leshautslieux.e-monsite.com